Thursday, March 28th, 2024

Billig erhvervskonto: Er det overhovedet muligt i dag?

En billig erhvervskonto kan være svær at finde i dag, og det er nok fordi der er kommet meget strengere krav til bankerne i forhold til dokumentation. Vi kigger på, hvordan du som ejer af en virksomhed kan finde en relativt billig erhvervskonto eller forhandle dig til en endnu bedre pris. Der er mange forskellige aspekter, som vi ikke kan komme ind på, da mange parametre afhænger meget af din virksomhed, og hvad den laver.

Derfor skal du betale for en erhvervskonto

Vi har lige konkluderet, at du kommer til at betale for din erhvervskonto på den ene eller anden måde. Enten i form af oprettelsesgebyrer, månedligt abonnement, kortgebyr eller en kombination heraf. Hvis der var tale om almindelige konti til privatpersoner, så ville det være meget mærkeligt at skulle betale for en konto. Jo, måske lidt. Det er blevet mere normalt de seneste par år, men det er stadigvæk de færreste banker der tager penge for en “basal” konto – hvis man overhovedet må det.

Det helt store spørgsmål er så hvorfor man skal betale for en – direkte eller indirekte. I starten af denne artikel var vi inde på, at bankerne skal følge en masse regler. Det er der i princippet ikke noget nyt i, men der er kommet skærpede krav til bankerne. Dette gælder også for konti til privatpersoner, men hvis man kigger på forskellige online fora, så kan man se, at det virkelig er et reelt problem, at priserne er steget så meget. Man kan se dette ved at sammenligne svar i dag med svar for nogle år siden på de samme typer spørgsmål.

Det koster penge for bankerne at tjekke din virksomhed igennem, og derfor koster det penge for dig. Bankerne skal selvfølgelig også have en fortjeneste, hvorfor de ligger et ekstra gebyr oveni. Konklusionen på dette underspørgsmål er så, at det bliver meget svært at finde en helt gratis erhvervskonto i Danmark i hvert fald.

Så meget skal du betale for en erhvervskonto

Prisen på en erhvervskonto kan svinge rigtig meget. Vi ser, at det koster mellem 0 og 5000 kroner – og det er bare i oprettelsen. Derudover kommer der de månedlige gebyrer oven i. Disse er typisk et par hundrede kroner om måneden. Tager man de fleste bankers priser over en bred kam, så kan man sige, at det nok koster 2-400 kroner om måneden alt inkluderet det første år.

Ønsker man at få det endnu billigere, så kan man prøve at forhandle med banken eller spille dem op mod hinanden. Du skal dog være en “god kunde”, før dette bliver muligt for dig at gøre. Nu hvor vi er inde på “gode kunder”, så skal du være opmærksom på, at du ansøger om en konto hos bankerne – der er altså ingen garanti for at de vil have dig som kunde, og du bør derfor sørge for at søge forskellige steder. Behandlingstiden kan også være ekstremt lang, og hvorfor vente en måned på et afslag. Send alle ansøgninger afsted med det samme, så er du nemlig hurtigere i gang med din forretning.