Thursday, June 20th, 2024

Banksy plakater

Banksy plakatkunst

Banksys kunst er ubestridelig, og han har påvirket mange andre kunstnere. Hans stil og plakatdesign har påvirket offentlig kunst over hele verden. Den følgende artikel vil diskutere, hvordan Banksy har påvirket kunsten og den måde, vi opfatter den på. Du vil også lære om nogle af de steder, du kan finde hans arbejde. Nedenstående er blot nogle eksempler. Denne artikel er kun en kort analyse af Banksys indflydelse og stil.

Banksys indflydelse

Banksys indflydelse på kunst og samfund kan måles på mange måder. Trods hans anonyme karakter har Banksys politiske udtalelser nået mange hjerter. Hans kunst er en kommentar til kapitalisme, sensationslyst og massemedier. Selvom Banksys satire ofte betragtes som politisk, er den faktisk baseret på simpel satire. Det har en vigtig rolle at spille i udviklingen af ​​samtidskunst, især i nutidens politiske klima.

 

Nogle af hans mest kendte værker vises i offentlige rum, såsom parker, biblioteker og museer. Banksy er også kendt for at udgive værker på internettet. Hans kunst har påvirket kunstnere af alle slags, lige fra gademusikere til politikere. Mange kunstnere har tilpasset hans værker for at gøre dem mere populære. Mange har endda påtaget sig at skabe deres egne værker. I USA er Banksy blevet et symbol på modkultur.

Banksys stil

Banksy plakaternes ikoniske stil er et spil på et allerede eksisterende billede. For eksempel har Banksy ændret det ikoniske Napalm Girl fotografi fra 1972 til at vise en mus i stedet for pigen. Fotografiet, der er taget af den tilknyttede pressefotograf Nick Ut, er blevet en forkortelse for Vietnamkrigens grusomheder. I Banksys version er Mädchen udskiftet med en tegneseriefigur, Mickey Mouse. Hvis du er interesseret i hans plakat værker kan du se dem alle hos Plakatbiblioteket.dk

 

Mens Banksys stil har været relativt konsistent gennem årene, er der stadig visse vigtige forskelle mellem printene. De tidligste Banksy tryk produceret før skadedyrsbekæmpelse blev godkendt af POW og inkluderede en falsk PS10-seddel med prinsesse Diana. Banksy-tryk sælges typisk i begrænsede oplag på 600-750 og er signeret af kunstneren. Signerede versioner er meget eftertragtede, da de er begrænset til 150 eksemplarer.

Hans indflydelse på andre kunstnere

Gadekunstnerens arbejde er præget af verdens samtidskultur. Selvom det er i strid med loven at skænke offentlig ejendom, er Banksys arbejde ofte lærerigt og får seerne til at tænke. For eksempel er hans billede af Jesus med en indkøbspose en påmindelse om julens sande betydning. Mens nogle demonstranter kræver Banksys anholdelse og fængselsstraf, støttes denne kontroversielle figur stort set af hans tilhængere.

 

I 2003 malede Banksy dyr, inklusive en levende elefant, til et Turf War-show. Da RSPCA erklærede showet uegnet, lænkede en dyrerettighedsaktivist sig selv til rækværket i protest. Senere brugte Banksy samme teknik til at skabe subversive malerier. Han tilpassede klassiske værker af Edward Hopper og Monet. Et af hans mest berømte malerier, Nighthawks, har en fodboldhooligan i sit undertøj. Denne nyfortolkning førte til, at en række andre kunstnere tog denne praksis op.