Friday, October 18th, 2024

Guide: Sådan holder du dine fliser fri for alger

Dine fliser er ofte det første, der bliver påvirket, når alger begynder at vise sig på din facade eller i din have. Det kan derfor være en god idé at begynde behandlingen af alger på fliserne. Hvis du gerne vil have flotte og rene fliser, så kan du med fordel følge denne guide.

Vask fliserne med algefri

Det første du skal gøre, er at vaske fliserne med algefri. Algefri er en effektiv algebehandling, der dræber algerne på fliserne. Du skal følge anvisningerne på produktet, når du bruger algefri på fliserne. Det er vigtigt, at du sikrer dig, at hele flisen er dækket med produktet. Du kan enten vælge at gøre det selv, eller få en professionel ud og hjælpe dig, så du er helt sikker på, at det bliver gjort ordentligt og at du ikke skal bruge oceaner af mængder af tid på det. Er dette tilfældet for dig, så kan du få fliserens i Brønderslev, Hjørring og resten af Nordjylland.

Skyl fliserne med højtryksrenser

Når algerne er dræbt, så kan du begynde at skylle fliserne. Du kan med fordel gøre det med en højtryksrenser. Det er dog vigtigt, at du ikke for trykket for højt op, da det ellers kan ødelægge fliserne.

Imprægner fliserne

Du kan nu begynde at imprægnere fliserne. Dette er meget simpelt og du kan blot følge anvisningerne på produktet. Det kan dog være en god idé at vaske fliserne med algefri igen efter 3 til 4 måneder. Dertil kan du med fordel imprægnere fliserne hvert andet år, hvis du gerne vil være helt fri for alger.

Få en professionel ud og hjælpe

Hvis du synes, at det lyder som en masse arbejde, så kan du med fordel få en professionel ud og hjælpe dig. Det kan være en god idé, hvis du ikke har en højtryksrenser, eller hvis du ikke har tiden eller lysten til at gøre det selv. En professionel har sikkert allerede et produkt, der er effektivt, eller har et forud for opgaven, så du ikke selv skal løbe rundt i byen for at finde det.

Årsager til at fliserne er ramt af alger

Fliserne kan blive ramt af alger, hvis de står udendørs og er udsat for fugt og varme. Det er særligt tilfældet, hvis der ikke er blevet vasket på fliserne eller, hvis de ikke er blevet imprægneret, som de burde være. Det er derfor en god idé, at rense og imprægnere fliserne hvert andet år, så du undgår, at fliserne bliver ramt af alger.