Tuesday, April 30th, 2024

Cykeludstyr du skal have til din cykel

Cykeludstyr du skal have til din cykel

Hvis du vil gøre din cykeltur mere praktisk og sikker, så er det godt at have en masse udstyr til cyklen. Noget cykeludstyr er lovpligtigt, mens andet bare er godt at have. Der kan ske mange uforudsete ting på cykelturen, så derfor er det altså en god ide at tjekke, om din cykel lever op til de lovlige krav. Hvis du gerne vil vide, hvad for noget udstyr du skal have på cyklen, og hvad der kan være rart at have, så vil vi præsentere dig for 5 forskellige typer cykeludstyr. Hvis du vil vide mere, så læs med herunder. 

Lygter

Det er lovpligtigt, at din cykel har lygter på. Det er nemlig altid godt at have lygter på cyklen. Især når det er mørkt, eller vejret påvirker sigtbarheden. Dine cykellygter skal kunne ses på mindst 300 meters afstand, og så skal de også være synlige fra siden. Dine cykellygter skal være tændt fra solnedgang til solopgang, hvis du er ude at cykle på disse tidspunkter. Hvis du vil være sikker på, at dine cykellygter overholder kravene, så kan du købe dem hos en cykelforhandler. 

Ringeklokke

Din cykel skal også have en ringeklokke. Din ringeklokke skal sidde på cyklens styr, og det skal være en klokke og ikke et horn eller andet larmende. De andre trafikanter skal nemlig kunne genkende ringesignalet, hvilket er klokken. Du kan dog helt selv vælge, hvordan din ringeklokke skal se ud. 

Bremser

På alle cykler skal der mindst være to bremser. Det er sådan set ligegyldigt, om det er to håndbremser eller en fodbremse kombineret med en eller to håndbremser. Dermed er du sikker, og har mindst en bremse, hvis den ene bremse skulle gå i stykker. 

Cykellås

En ting som er logisk klogt at have til cyklen, er en cykellås. Det behøver ikke være n fast cykellås, der sidder på cyklen. Du har pligt til at låse din cykel, hvis du forlader den. Din cykellås skal være godkendt, hvis du skal have din cykel erstattet i tilfælde af at den bliver stjålet. Din cykel skal også have været låst, da den blev stjålet, hvis den skal erstattes.