Thursday, July 7th, 2022

3 tips hvis du føler dig stresset under din uddannelse

I dag er der mange unge mennesker, der på et tidspunkt kommer til at føle sig stresset under deres uddannelse. Det kan i den grad gøre det sværere at gennemføre en uddannelse, så her får du et par gode tips, du kan bruge, hvis du skulle opleve dette.

En god studiegruppe kan være guld værd

For det første kan det blandt andet være en rigtig god idé at få dig en god studiegruppe. De kan være guld værd, hvis du på et tidspunkt bliver ude af stand til at studere på 100% i en periode.

En god studiegruppe kan støtte dig, holde dig ajour i en periode, hvor du ikke er klar til at være der 100%, og du har et par personer tæt på dig, som forstår din situation, og som du kan snakke med. Det kan være svært for bl.a. andre venner og din familie at forstå det pres, du har i skolen.

Hold fri i weekender og ferier

Dernæst kan det være meget vigtigt for dig at holde helt fri i dine weekender og dine ferier. I skolen har du jo en del ferier og helligdage over året, og her kan det være godt ikke at proppe for meget i kalenderen, for så når du slet ikke at oplade batterierne og blive klar til skolen igen på den anden side af ferien.

Selvom det kan være sjovt at drikke og gå i byen i weekenderne, kommer det også bare til at smadre din døgnrytme og på den måde udmatte dig totalt til den følgende mandag i skolen, hvor det bare bliver endnu sværere for dig at følge med.

Hvad bruger du din fritid på?

Til sidst kan det også være en god idé at have et skarpt øje på, hvad du bruger din fritid på.

Har du alt for meget i din fritid, der også kræver tid og energi fra dig, er det klart, at du kan have svært ved at nå det hele, og på den måde komme til at føle dig stresset. Derfor skal du måske genoverveje det, før du både vælger at studere, have et studiejob, gå til to forskellige sportsgrene og spille teater i weekenderne.

Find pæne kedeldragter i dag.