Monday, June 5th, 2023

3 ting du bør tage højde for, når du overvejer tilbygning

En tilbygning kan give din bolig et helt nyt udtryk og mere plads, men det er ikke en beslutning, man tager let på. Skal man f.eks. have lavet en tilbygning i Midtjylland, så er der mange ting, man skal have tænkt igennem, og derfor kan det være en god idé at konsultere en professionel, inden man går i gang.

Husets alder

Det andet du skal tage højde for, er husets alder. Hvis du bor i et ældre hus, så kan det være en god idé at undersøge, om huset er egnet til en tilbygning. Det kan nemlig være, at huset ikke er stærkt nok til at bære vægten af en tilbygning. Her vil man komme til at bruge penge på en entreprise, der vil undersøge huset og finde ud af, om det kan bære vægten af en tilbygning eller ej. Evt. kan man få det udbedret, men det vil naturligvis koste penge. Man skal i samme ombæring også tænke over det æstetiske ved at lave en tilbygning, til et ældre hus. Altså, skal tilbygningen have samme udtryk som resten af huset, eller skal det være mere moderne. Sådan nogle tanker kan være svære at tage stilling til, hvorfor man tit vælger at konsultere en professionel.

Hvor meget plads har du brug for

Det er vigtigt at tage stilling til, hvor meget plads du har brug for, inden du går i gang med at bygge en tilbygning. Det er nemlig ikke sikkert, at du har brug for en hel tilbygning. Måske kan det løse problemet at bygge en udestue i stedet. Man skal også tage stilling til, om der skal være soveværelser. Man skal også finde ud af, hvad der rent lovmæssigt er muligt. Måske er der en vis størrelse, du ikke kan overskride. Det kan du få afklaret hos din lokale byggesagkyndige, hvor du også kan få hjælp til at finde ud af, hvor stor en tilbygning, du har brug for.

Budget

Det er også vigtigt at tænke over budgettet, inden man går i gang med at bygge en tilbygning. Det kan være en dyr affære, og man skal have nogle penge til side, inden man går i gang. Det er også vigtigt at tænke over, hvor meget man vil bruge på en tilbygning. Så kan man tage stilling til, hvor meget man vil bruge på en entreprise. Vil man give dem frie hænder, eller vil man selv være med til at bestemme, hvordan tilbygningen skal se ud.