Wednesday, May 25th, 2022

3 gode tips til dig der er ny i haven

Er du ny i haven, og har du ikke nogen erfaring med at plante træer eller buske, og ved du ikke, hvordan du bedst holder en have, skal du ikke være bange.

 

Her får du en række gode tips til, hvordan du klarer dig godt i haven, selvom det er din første sæson med en have. Alle har jo været der, hvor du er lige nu, og du skal nok få lært det hele med tiden.

 

Mangler du nyt bunddække til din have, kan du finde det her.

Tag det hele i dit eget tempo

Det første råd er at tage det hele i dit eget tempo. Du skal ikke nå noget, og bare fordi andre kan klare en opgave på kortere tid, betyder det ikke, at du skal arbejde i det samme tempo som dem.

 

Det er bedre at få gjort tingene ordentligt første gang, i stedet for at stresse med det og alligevel komme til at lave noget forkert, så du skal hen og lave det om. Så gør tingene i dit helt eget tempo.

Vælg planter og buske som du elsker

Dernæst er det også vigtigt at huske på, at det jo er din egen have, og dermed er det også dig, der bestemmer, hvordan din have skal se ud. Dermed er det helt op til dig at vælge de planter, træer og buske, som du gerne vil plante i din have.

 

Du kan eks. vælge at plante kirsebærtræer, som du kan finde her.

 

Der er ingen andre, der bestemmer over din have, ud over dig og din partner. Så find ud af hvad I gerne vil have i jeres have, og gør det så på jeres egen måde.

Få gode råd fra venner og familie

Sidst, men ikke mindst, skal du ikke være bange for at spørge familie og venner til råds, hvis der er noget, du er i tvivl om. Har du ikke nogen at spørge til råds, kan du også altid søge efter gode råd på nettet, hvor der er mange foras og blogs, der er klar med tips til dig.

 

Det er ikke en skam at spørge om råd eller hjælp, og din omgangskreds vil sikkert også være mere en villige til at give dig tips og tricks, som du kan bruge. Har dine forældre eks. haft egen have i mange år, ved de sikkert en masse ting om at passe en have, som du kan lære fra dem.