Wednesday, May 25th, 2022

3 gode råd til dig der vil være kunstner

Drømmer du om at blive kunstner og at kunne leve af det, er det vigtigt, at du holder fast i den drøm.

 

Selvom mange nok vil tvivle på dig undervejs, er det vigtigt, at du ikke mister troen på dig selv. For selvfølgelig kan du leve af at være kunstner. Dermed ikke sagt at det er nemt, men det kan lade sig gøre. Især i den verden vi lever i i dag, hvor du blandt andet kan bruge sociale medier til at få din kunst ud.

 

Læs mere om kunst i den moderne verden her.

Vent ikke med at starte

For det første er det vigtigt, at du ikke venter med at starte med at lave din kunst. Det kan du sagtens lave ved siden af dit arbejde eller din skole til at starte med.

 

Selvfølgelig vil det være fedt at kunne leve af sin kunst fra dag et, men det er langt fra alle, der er så heldige. Du skal bare have lavet en masse værker, og på sigt vil du begynde at kunne leve af det, jo mere du får solgt.

Du kan stadig have et sikkerhedsnet

Som kunstner kan du stadig have et sikkerhedsnet bag dig, som kan gribe dig, hvis du en dag ikke kan leve af at lave kunst. Du kan finde en a-kasse her, som står klar til at hjælpe dig, hvis du en dag får brug for at få dagpenge i en periode.

 

At være kunstner er bestemt ikke noget sikkert valg at gå, og derfor må du også være forberedt på, at der kan komme perioder, hvor du ikke tjener så mange penge. Og det er skam ikke en dårlig ting at have et sikkerhedsnet under sig i sådan en situation.

Gør brug af de sociale medier

Sidst, men ikke mindst, er det som tidligere nævnt en rigtig god idé at gøre brug af de sociale medier, hvis du gerne vil have din kunst ud til mange potentielle købere.

 

Det har i hvert fald hjulpet rigtig mange kunstnere at kunne få en platform på de sociale medier, som kan være med til at reklamere for deres kunst.

 

Har du ikke allerede nu en platform for din kunst, er det en rigtig god idé at komme i gang med at få det lavet, så du kan begynde at vise omverdenen, hvad du kan lave.